Tärkeitä neuvoja!
1. HANKI KANOJA
Älä lykkää päätöstä, ole ajoissa liikkeellä. Moni innostuu kanoista keskikesällä, jolloin kanojen saatavuus on huono ja sitten innostus lopahtaa. Seuraavan kerran ollaan liikkeellä taas keskikesällä ja kirous jatkuu. Ota yhteyttä kasvattajaan ja jos kanoja ei ole saatavilla juuri silloin niin tee varaus.
2. PIDÄ HUOLTA KANOISTA
Monelle, jopa kokeneelle kanaharrastajalle iskee kanapula aivan varkain. Yhtäkkiä kananomistaja huomaa, että kanoja ei enää ole. Yhden on syönyt haukka, toisen kettu, kolmas on kuollut vanhuuttaan ja loput ties missä.
Pyri ylläpitämään omaa kanakantaa ja vaali myös omaa tuotantoa. Moni karsastaa suotta kukkoja mutta yhdessä kanalassa kukkoja voi olla reilu määrä ilman sen kummempia metkuja. Mutta jos kanalasta puuttuu kukko niin siihen loppuu tipujen kuoriutuminen...
3. SUOSI MAATIAISKANOJA
Maatiaiskanat ovat kestäviä, vaatimattomia ja iloisia. Maatiaiskanat sopivat suomalaiseen maisemaan, elämäntapaan ja säähän. Oma kanala on paljon helpompi kun kanarotuna on suomalainen maatiaiskana.
Yllä: Yhden munivan kanan aikaansaamiseksi tarvitaan paljon munia, kanoja, kukkoja ja aikaa. Kaaviossa näkyy kanan kehityskaari.
Kysy kanoista ja kana vastaa! Klikkaa tästä. |
Saatavilla maksuton Farmarin käsikirja maatiaiskanoista. 12-sivuisessa oppaassa on kaikki tieto mitä tarvitaan maatiaiskanojen pitoon. Farmarin käsikirjassa on mm.
Käsikirja on maksuton. Saat oman käsikirjasi näin >> klikkaa tästä |
Yllä: Maatiaiskanakukko tulee sisälle kanalaan. Kanat voivat kulkea oman mielensä mukaan sisään ja ulos kanalasta. Maatiaiskana ei hätkähdä ulkoilla edes talvella.