Kananmunasta ruokaa

 

Raaka kananmuna

Kananmuna voi syödä raakana. Raaka kananmuna maistuu samalta kuin keitetty mutta on - raaka. Yksi tapa syödä raaka kananmuna on tehdä reikä kananmunan kumpaankin päähän ja imaista sisältö toisesta reijästä.
Raan kananmunan syöminen on hieno "party-trick", jota kaikki eivät uskalla tehdä.

 

Keitetty kananmuna

Kananmunan voi keittää monella eri tavalla, tässä yksi resepti. Näin saa kovaksi keitettyjä munia. Jos haluat löysempiä niin lyhennä keittoaikaa.

  1. Tarvitset lieden, kattilan, vettä ja kananmunan tai useamman.
  2. Laita kattilaan vettä ja kattila liedelle. Odota, että vesi kiehuu.
  3. Lisää kananmuna tai -munat kiehuvaan veteen. Varo kuumaa vettä. Voit laskea munat veteen vaikka lusikalla.
  4. Laita liesi vähemmälle tulelle. Riittää, että vesi kiehuu.
  5. Keitä munia 10 minuuttia.
  6. Kaada vesi pois kattilasta ja täytä kattila kylmällä vedellä (kuulemma auttaa munien kuorimista)
  7. Kuori munat ja syö.

 

Paistettu kananmuna

Paistettu muna

Kananmunan voi paistaa monella eri tavalla, tässä yksi resepti.

  1. Tarvitset lieden, paistinpannun, rasvaa (vaikkapa voita, tämä estää kananmunaa tarttumasta pannuun - teflon-pannussa rasvaa ei ehkä tarvita) ja kananmunan tai useamman.
  2. Laita paistinpannu liedelle ja pannuun rasvaa.
  3. Kuumenna pannua kunnes pannu on kuuma.
  4. Riko kananmuna ja kaada sisältö pannulle.
  5. Paista kunnes valkuainen on jähmettynyt.
  6. Ota paistettu muna pois pannulta lastalla ja sijoita lautaselle.
  7. Paistettu muna on valmis syötäväksi.

 

Uunimuna

Tämä on oikea kulinaristien napakymppi. Hämmästytä itsesi ja muut todella helppotekoisella mutta näyttävän näköisellä uunimunalla (vai onko tämä uunimunakas?).

  1. Tarvitset uunin, silikonisen muffinsivuoan, sekalaisia eineksiä vaikkapa herneitä, pekonisuikaleita tms (keksi itse lisää) - ja kananmunan tai useamman.
  2. Vatkaa munat, laita kermaa jos on tai älä laita.
  3. Mausta suolalla, mustapippuri, kokeile basilikaa, oreganoa, chili-kastiketta.
  4. Kaada sekoitettu munaseos rasvattuun muffinsi-vuokaan. Vuokaan maksimissaan 2/3 täyteen.
  5. Lisää muut täytteet, esimerkiksi herne-maissi-paprikaa, tomaattia, kinkkusuikaleita, palvirouhetta. Täytä siten, että vuoka tulee täyteen.
  6. Voit lisätä juustoraastetta päällimmäiseksi.
  7. Paista 200°C ja 30 minuuttia.
  8. Ota uunista, anna jäähtyä ainakin vähän ja irroita vuoasta vasta sitten.

 

Kukkopaisti

Kukkopaisti

Kanan tai kukon voi myös syödä, tapoja ja reseptejä on lukemattomia.
Tässä yksi tapa valmistaa kukko patavalmiiksi, klikkaa tästä.

 

Kysy kanoista ja kana vastaa!
Klikkaa tästä.

www.maatiaiskana.com